lauantai 2. toukokuuta 2015

Radalla vappuna

Viimeisen viikon harjoittelu:

Su (26.4) ap. 7km ip. 7km kevyttä
Ma ap. 7km ip. 7km kevyttä
Ti ap. 7km ip. 6km, loppu kiihtyen vika km 3.20
Ke ip. 10km reipas-kova 38.30
To ap. 7km ip. 10km reipas 4.12/km
Pe ap. 8km ip. 12km kevyttä
La ap. 7km ip. 4x2000m radalla 6.53-6.53-6.51-6.45 /3, yht 15km
Viikko yht. 110km

Viime päivityksessä hehkutettu nousujohteinen vire päättyi aika nopeaan. Pari kuntoon nähden hyväää harjoitusta tuli vielä tehtyä, mm. 10km 3.42/km ennen kuin kantapää alkoi taas kipeytyä. Selvästi satasen viikko oli liikaa ja oli pakko tiputtaa taas 60 kilometriin viikko ja ottaa pyörä alle. Pikkuhiljaa päästiin kevennyksen myötä taas tilanteeseen surkea kunto mutta kivuton jalka, josta on taas hyvä ponnistaa ylöspäin.

Vappua vietettiin perinteiseen tapaan radalla ja uskoisin että melkoisen kohmelon saa tälläkin tavalla sunnuntaille ellei jopa vielä maanantaille. Kyseessähän oli ensimmäinen vierailu tartanin päälle sitten tammikuun ja vähän on toki vauhtitaso reilussa kolmessa kuukaudessa tippunut. Tavoite oli lähteä tiputtelemaan alle 7 minuutin kakkosia eli melko vaatimatonta vauhtia, mutta kuten tasainen sarja kertoo, aivan rajoille mentiin. Keli Heinolan kentällä oli lisäksi Suomen kevääseen sopiva +5 ja vettä taivaan täydeltä, mutta toisaalta lähes tuuleton joten liikaa ei voi senkään piikkiin laittaa. Kaikesta huolimatta fiilis oli mitä mainioin ja taas tuli todistettua että vaikka kunto ei ole ihan sitä mitä joskus aiemmin kova ja onnistunut ratatreeni tuntuu aina yhtä hienolta.

Tulevilla viikoilla on tarkoitus maltillisesti pyrkiä nostamaan vauhteja ja määriä. Hirveätä kiirettä ei tällä hetkellä ole kiristää treeniä, tähän kesään kun luonnollisesti ei voi olla enää kummoisia kilpailullisia tavoitteita ja toisaalta Rion olympiavuotta ajatellen ollaan mitä loistavimmin aikataulussa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti